-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rolada wieprzowa z szynką i serem
Rolady wyjmij z opakowania i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej je oliwą wymieszaną wcześniej z miodem i wstaw do piekarnika...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone wczesne ziemniaczki z sosem jogurtowym
Ziemniaki dokładnie umyj, pokrój na ósemki, skrop oliwą, przypraw solą, pieprzemi ziołami. Wymieszaj, ułóż nablasze, piecz ok. 30...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka marynowana w musztardzie a la Kuroń
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Z przyprawy w płynie Culineo, musztardy, oliwy, soku z cytryny, posiekanego czosnku i przypraw zrób marynatę....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Parmigiana di melanzane
Parmigiana di melanzane to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Tak jak większość tradycyjnych przepisów, tak i ten ma dużo regionalnych...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryba na sposób grecki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone w paseczki pomidory, przecier pomidorowy, pomidory w puszce...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg łososiowy na musie z pieczonej papryki
Paprykę opiecz nad ogniem kuchenki lub w piekarniku, aż jej skórka stanie się czarna. Włóż do woreczka foliowego i gdy ostygnie obierz....
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gofry z musem z brzoskwiń
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. W misce połącz ze sobą mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, żółtka jajek, masło oraz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sznycle z indyka z serem gorgonzola i żurawiną z plackami z boczniaków
Wszystkie składniki wymieszać, aż powstanie gęste ciasto naleśnikowe, dopraw je solą i pieprzem. Na patelni rozpuść 1 łyżkę masła klarowanego. Smaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i czerwoną soczewicą
Soczewicę zalej wodą, 2 cm ponad poziom ziaren. Posól i gotuj ok. 10 min. Odstaw do wystygnięcia. Mięso mielone wymieszaj z koperkiem,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś ze szpinakowym makaronem i pomidorkami
Łososia przypraw solą i pieprzem, usmaż na złoto na oliwie. Podziel na ok. 3 cm kawałki. Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodaj...