-
84 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś z sosem holenderskim
Łososia podziel na 2 porcje, natrzyj oliwą, przypraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 15 min. Do dzbanka blendera...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś gotowany
Łososia pokrój w poprzek na paski o szerokości 3 cm. Marchewkę i pietruszkę na 1 cm plasterki, a koperek drobno posiekaj. Każdy kawałek ryby...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Naleśniki w syropie pomarańczowym
Zrób naleśniki - wymieszaj składniki ciasta (mąkę, mleko, jajko, sól i olej), smaż na rozgrzanej patelni cienkie placki, na jasno złoto z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Piada z Mortadellą i serem
Na dobrze rozgrzanej patelni ułóż piadę. Po minucie rozłóż na niej ser, a kiedy zacznie się topić - Mortadellę. Piadę złóż na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Naleśniki ze słodkim serkiem i sosem czekoladowym
Wymieszaj w misce składniki nadzienia i odstaw w chłodne miejsce. Przesiej mąkę, dodaj jajka, mleko i szczyptę soli. Zmiksuj składniki na gładką masę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ziołowa kaczka z sosem morelowym z kaszą i grzybami
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Listki rozmarynu i tymianku posiekaj razem z czosnkiem i szczyptą soli na pastę. Dodaj połowę oliwy, skórkę z...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kanapka z pieczonymi plastrami schabu i salsą ananasową
Zmiksuj wszystkie składniki marynaty, na gładką masę. Najwygodniej w wysokim naczyniu. Mieszanką dokładnie natrzyj mięso, odstaw do lodówki na 1-2...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Marchewka glazurowana w soku pomarańczowym
Marchewki obierz, pokrój wzdłuż na 4 części. Ułóż na patelni, wlej 1/2 szklanki wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż lekko...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pomarańczowe babeczki z oliwą
Połącz osobno składniki suche (mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i sól) oraz mokre (mleko, sok i skórkęz pomarańczy,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bitki w sosie paprykowym z kaszą jęczmienną i surówką z ogórków kiszonych
Łopatkę pokrój na 4-5 plastrów. Za pomocą tłuczka do mięsa rozklep jak najcieniej, najlepiej przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem,...