-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
BIGOS Z KARKÓWKI I CUKINII
Karkówkę pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem i obsmaż na złoto na połowie oleju. Cebulę i marchew podsmaż na oleju na oddzielnej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
RAGOUT Z KRÓLIKA
Królika podziel na części. Na patelni rozpuść 40 g smalcu i partiami obsmaż na nim królika z każdej strony na złoty kolor. Mięso...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
BOGRACZ Z JELENIA
Mięso z jelenia zalej winem i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia odsącz je z zalewy i oprósz mąką. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
GULASZ Z DZIKA
Mięso na gulasz z dzika podsmaż na oliwie z dodatkiem 1 łyżki masła, aż się przyrumieni. Zalej bulionem i duś do miękkości 1,5 godz. Na drugiej patelni na...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
WĄTRÓBKA CIELĘCA Z CEBULKĄ I TYMIANKIEM
Plastry wątróbki oprósz mąką i obsmaż z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, pomidora i ewentualnie tymianek. Duś pod...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
PIECZEŃ CIELĘCA Z CEBULĄ I MIODEM
Cielęcinę dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Czosnek wymieszaj z miodem, octem, 2 łyżkami oleju oraz majerankiem. Powstałą mieszaniną dokładnie natrzyj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
DUSZONY ROZBRATEL
W rondlu rozgrzej oliwę z masłem i obsmaż z obu stron mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj cebulę, czosnek, kminek, paprykę, sól oraz pieprz. Smaż, aż...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryżowa sałatka z winogronami i kukurydzą
Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Ostudź. W dużej misce połącz ryżz pokrojonymi na pół winogronami, rodzynkami i kukurydzą. Dodaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaronowe babeczki z brokułami
Masłem nasmaruj foremki do muffinek. Brokuł podziel na 12 różyczek i przez ok. 2 minuty obgotuj w osolonej wodzie. Do każdej foremki nałóż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Marchewka glazurowana w soku pomarańczowym
Marchewki obierz, pokrój wzdłuż na 4 części. Ułóż na patelni, wlej 1/2 szklanki wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż lekko...