-
13 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasto herbatnikowe
Żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody i pozostaw, by napęczniała. Następnie rozpuść ją w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (30 s przy maksymalnej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Fondue z czekolady
W miseczkach uszykuj pokrojone owoce, wafle maślane i croissanty podzielone na mniejsze cząstki. Czekoladę połam na małe kawałki. Umieść garnek fondue nad...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasto podwójnie czekoladowe
Czekoladę deserową połam na kawałki i rozpuść z dodatkiem masła w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Zestaw z ognia, dodaj jajka i energicznie...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki po portugalsku
W dużym garnku rozgrzej połowę oliwy i na średnim lub dużym ogniu obsmaż kawałkikurczaka. Dodaj pokrojoną kiełbaskę, zmniejsz nieco ogień, po czym dodaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z ryżem
Kawałki kaczki obsmaż ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej oliwie. Dopraw solą, dodaj cebulę, pora, liść laurowy oraz kiełbasę Chorizo pokrojoną w...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wątróbka po portugalsku
Plasterki wątróbki dopraw świeżo zmieloną solą z chili i czosnkiem. Dodaj czosnek, liść laurowy i ewentualnie kmin rzymski. Podlej białym winem,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Śliwki pod kokosową kruszonką
Śliwki i jabłka pokrój w małą kostkę, połącz z miodem i mąką ziemniaczaną. Przełóż do naczynek do zapiekania. Wiórki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciabatty ze smażonymi sznyclami
Sznycle natrzyj 4 ząbkami czosnku. Dopraw solą, liściem laurowym i papryką. Skrop octem,zalej piwem i odstaw na 30 minut. Na patelni rozpuść margarynę z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Marynowany schab z pieczona papryka
Na nieprzywierającej patelni rozgrzej oliwę. Usmaż na niej, po 1-2 minutyz każdej strony, plastry schabu. Przełóż na półmisek. Na tę samą...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone żeberka z bobem
Żeberka dopraw z obydwu stron solą z chili i czosnkiem. Ocet wymieszaj z przyprawąCulineo, miodem i rozmarynem – powstałą mieszanką nasmaruj mięso i...