-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki bakłażanowe z orzechami
Bakłażana pokrój wzdłuż w cienkie plastry (ok. 5 mm grubości). Oliwę połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Za pomocą pędzelka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta alla mozzarella
Makaron ugotuj al dente zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek z dodatkiem czosnku. Wlej sos z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rozbratel duszony w czerwonym winie
Mięso włóż do dużej miski, zalej winem z dodatkiem liści laurowych i goździków. Odstaw na kilka godzin. Następnie wyjmij je z marynaty,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Befsztyki po toskańsku
Mięso natrzyj z obu stron czosnkiem, oprósz pieprzem i mieszanką ziół włoskich. Rozgrzej patelnię grillową, wlej odrobinę oliwy i obsmaż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety z orzechami
Cebulę bardzo drobno posiekaj. Wymieszaj ze sobą mięso, jajka, cebulę, połowę bułki tartej i orzechy. Dodaj sok z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szarlotka z budyniem jaglanym
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem, umieść w rondelku, zalej 400 ml napoju sojowego i zagotuj. Gotuj pod przykryciem 15-20 minut, nie mieszając....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grecka pita z tuńczykiem i sosem tzatziki
Pity opiecz z dwóch stron na suchej rozgrzanej patelni. Natnij każdą tak, żeby powstała kieszonka. Warzywa wymieszaj z oliwkami z serem i oliwą,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szarlotkowy pudding z siemieniem lnianym
Wszystkie składniki na pudding dokładnie wymieszaj. Chłodź w lodówce przez 2 godziny. Wszystkie składniki na spód wymieszaj, podziel...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz Narcisa
Porcje dorsza umieść w garnku, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie odcedź i osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Na patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Farfalle z Kruchą Wołowiną
Wołowinę przygotowujemy wg informacji podanej na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni szklimy z oliwą z oliwek pokrojoną w drobną kostkę cebulę szalotkę....