-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z ciecierzycy i dorsza
Jajka umieść w garnku z wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj na twardo przez 8 minut. Odcedź i zalej zimną wodą, odstaw do ostygnięcia. Następnie obierz i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rolada śniegowa
Żelatynę wsyp do rondelka, zalej 50 ml wody i rumem, wymieszaj. Dodaj pokruszoną czekoladę, odstaw na chwilę. Śmietankę ubij na sztywno i wymieszaj z...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z rukolą i pomidorkami
Pomidorki przekrój na pół i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i piecz 15 minut w temperaturze 180°C....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowany filet z miruny na sałatce z pieczonej papryki
Filety rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem. Paprykę wstaw do nagrzanego do 250oC piekarnika i piecz ok. 20 min, aż skórka będzie czarna....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kluski z makiem
Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Mak wymieszaj z bakaliami i miodem, a następnie połącz z makaronem. Jeśli masa jest zbyt gęsta, można...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krucha wieprzowina z jajkiem sadzonym i ziemniakami
Wieprzowinę przygotowujemy wg informacji podanej na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem roślinnym lub masłem klarowanym podsmażamy pokrojoną w...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Przekładana sałatka jajeczna z krakersami
Do miski wrzuć odsączonego z oliwy tuńczyka i pokrojone suszone pomidory. Dodaj posiekany koperek, 4 łyżki majonezu i musztardę. Jajka ugotuj na twardo,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bruschetta z pastą z wątróbek i dżemem figowym
Bazą każdej bruschetty jest opieczona (najlepiej nad ogniem) kromka pieczywa. W najprostszej wersji wystarczy natrzeć ją czosnkiem i skropić odrobiną oliwy,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Policzki wieprzowe z ziemniakami ze szpinakiem
Policzki natrzyj pastą paprykową i odstaw. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy i obsmaż naniej na średnim lub dużym ogniu policzki. Odłóż je na talerz,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tilapia smażona z salsą z młodych buraczków
Buraczki ugotuj we wrzątku, aż będą lekko chrupiące, ok. 30 min. Ostudź i obierz ze skóry. Pokrój buraki w drobną kostkę. Dodaj dymkę,...