-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka w koszyczkach z sałaty lodowej
Z główki sałaty oddziel małe liście z jej środka – w nich możesz zaserwować sałatkę. Pozostałe pokrój w paseczki. Połącz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z krewetkami i tofu
Namoczony makaron odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki. Krewetki przekrój na pół, usuwając ogonki. Tofu usmaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kulki z mielonej wołowiny z sezamem i ogórkiem w ostrym sosie chilli
Mięso przełóż do plastikowej miski. Dodaj imbir, trawę cytrynową, chilli, sól i pieprz.Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Następnie dodaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta z makreli
Makrelę oczyść ze skóry i ości. Wymieszaj z twarogiem i jogurtem. Dodaj szczypiorek, dopraw do smaku. Podawaj ze świeżymi kiełkami. Autorką...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stir fry ze schabem teriyaki, makaronem ryżowym i warzywami
Rozgrzej wok z kilkoma łyżkami oleju. Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Obierz dwie czerwone cebule i pokrój w piórka....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z cukinią i tuńczykiem
W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu przez 10 min. Dodaj filet z anchois, a następnie cukinię. Duś kolejne 10 minut. Dodaj ryż i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cassata malinowa
Wyjmij lody z zamrażarki. Prostokątną formę na keks wyłóż papierem do pieczenia (tak, by brzegi wystawały poza formę) i posmaruj dżemem figowym....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krem z dyni z halloumi
W głębokim garnku, na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj posiekany czosnek i przesmaż....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasto z gruszkami
Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj cukier, goździki, cynamon i cytrynę. Zagotuj. Do syropu włóż obrane gruszki i gotuj przez 10 min. Możesz też...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Miodowo-karmelowa herbata mrożona
Herbatę zalewamy 1 litrem wrzątku, zaparzamy przez kilka minut, do otrzymania mocnego naparu, po czym odstawiamy do przestudzenia. Do chłodnej herbaty...