-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek z konfiturą z czerwonej cebuli
Pokrojoną cebulę wyłóż na patelnię razem z masłem, cukrem, solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu, stale mieszając, aż cebula się skarmelizuje,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spaghetti z homarem
Włoszczyznę i czosnek zalej 2 litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień. Na patelni rozgrzej masło i ułóż na nim homara skorupą do dołu....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
FILETY Z HALIBUTA
Halibuta dopraw solą. Na dużej nieprzywieralnej patelni rozgrzej połowę oliwy i smaż na niej filety, na średnim ogniu, po ok. 4 min z każdej strony. ...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki z gładzicy zapiekane z pieczarkami
Filety przypraw solą oraz pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zielona herbata z mandarynką
Wyciśnij sok z dwóch mandarynek, trzecią pokrój w cienkie plasterki. Herbatę zalej wrzątkiem, zaparz. Dodaj sok z mandarynek i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Śledzie smażone faszerowane
Cebulę wymieszaj z natką pietruszki, masłem, 1 jajkiem, 1 łyżką bułki tartej, solą i pieprzem. Śledzie przypraw solą i pieprzem, po czym nadziej powstałym...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jadalne miseczki z mielonym mięsem
Cebulę podsmaż do miękkości na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż na dużym ogniu, regularnie mieszając, przez 8-10 minut. Dodaj cukinię i marchew,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Medaliony z morszczuka au gratin
Morszczuka dopraw solą z chili i czosnkiem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.Po upływie 30 min odwróć na drugą stronę. Na szerokiej patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka wolno gotowana z ryżem z pieczarkami i szpinakiem
Łopatkę wstaw na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 220°C. W rondlu rozgrzej oliwę i zrumień na niej cebulę. Dodaj pieczarki i smaż przez 2-3 minuty....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorada pieczona w soli z sosem romesco
Romesco to klasyczny hiszpański sos przygotowywany przez rybaków z północnowschodniej Hiszpanii. Zwykle podaje się go do ryb. ...