-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Smażony makaron Chow Mein z kurczakiem
Zalej suchy makaron i kurkumę wrzątkiem, odstaw na 20 minut, następnie odcedź i odsącz na sicie. Pokrój kurczaka w cienkie paseczki. Cebulę i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka jagnięca pieczona z ziołami (4 porcje)
Łopatkę połóż na folii aluminiowej. Piecz zgodnie z informacją podaną na opakowaniu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej zimną wodą...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Antrykot w sosie ostrygowym
Mięso zamarynuj w oleju kokosowym i pieprzu, pozostaw na 30 min w temperaturze pokojowej. Następnie obsmaż je na patelni grillowej (po ok. 3 min z każdej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żeberka pieczone z ryżem jaśminowym
Żeberka ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej dołączonym do opakowania sosem i posyp sezamem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz 20...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jajka w pikantnym sosie
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej na złoty kolor posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną paprykę, dopraw solą oraz chilli i smaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z dorsza, fasoli i pomidorków
Dorsz jest składnikiem występującym najczęściej w daniach kuchni weneckiej. Możemy przygotować z niego lekką sałatkę, idealną na szybki i smaczny lunch,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowane żeberka z czerwoną cebulą w winie
Cebulę i pomidora pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, ząbkiem czosnku, oregano, tymiankiem i odstaw na 3-4 godziny w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krem z ciecierzycy z sałatką z owoców morza
Tradycyjna kuchnia Toskanii jest prosta, pełna warzyw i aromatycznej oliwy z oliwek. Popularny w tym regionie krem z ciecierzycy to...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg z grilla z pomidorowym winegrette
Pstrąga posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Frykadelki z kaczki z żurawiną i jabłkami
Kaczkę wyluzuj. Bułkę namocz w mleku i po 10 minutach odciśnij. Cebulę posiekaj i przesmaż do zeszklenia na rozgrzanym maśle. Mięso, bułkę i cebulę...