-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wytrawna sałatka z pomarańczami i brązowym ryżem
Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie, ostudź. Następnie połącz go z obranymi i pokrojonymi w kostkę 3 pomarańczami, plasterkami selera i posiekanym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orientalne kanapki z ośmiornica i mango
Ośmiornicę włóż do garnka, zalej wodą, dodaj ocet jabłkowy, sól, pieprz, imbir i liście laurowe. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż „malandrinho” z pieczarkami
Na 4 łyżkach oliwy zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Dodaj warzywa, na przykład 1 szklankę oczyszczonych z nasion i posiekanych...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Piadina z tuńczykiem i warzywami
Pokrojone warzywa ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posyp solą i pieprzem, Grana Padano oraz bułką tartą. Skrop oliwą i wstaw na 20...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz z jelenia z pomidorami i cukinią na warzywnych plackach
Mięso z jelenia dopraw pokruszonymi liśćmi laurowymi oraz solą i pieprzem. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż mięso przez -9 min, aż zarumieni się z każdej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki Picanha z gnocchi i pieczarkami
Steki posmaruj 1 łyżką oliwy wymieszanej z ziołami śródziemnomorskimi. Dobrze umyte ziemniaki zalej wodą, posól i gotuj do miękkości przez...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym
Do garnka wlej 500 ml wody. Dodaj 6 zmiażdżonych ząbków czosnku, liście laurowe, seler, kurkumę i sól. Doprowadź do wrzenia i gotuj pod...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żebro wołowe z sałatką caprese i rukolą
Żebro wołowe umieść wraz z folią w naczyniu żaroodpornym. Wstaw je na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Pomidory i mozzarellę pokrój...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polędwica z dorsza na gulaszu warzywnym
W naczyniu do zapiekania rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Salami pokrój w paseczki, przesmaż na chrupko. Dodaj pokrojoną w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karp z prażonymi migdałami, kapustą i grzybami
Grzyby odsącz z wody i pokrój w paski. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż na nim na złoty kolor cebulę (3-4 min). Dodaj grzyby, smaż 2...