-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Befsztyk staropolski
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Grzyby przesmaż na patelni na 1 łyżce masła. Przypraw je solą, pieprzem i rozmarynem. Na dużej patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta carbonara, pieczona cukinia z gorgonzolą
Pasta ala carbonara z cukinią Boczek ułóż na suchej patelni i smaż, aż wytopi się tłuszcz, a boczek stanie się chrupiący. Dwie cukinie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Antrykot w sosie Roquefort
Tłustą część antrykotów ponacinaj pionowo 30 min przed przyrządzeniem. Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj ze śmietaną. Na patelni roztop masło i na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KOCIOŁEK SINIGANG Z OŚMIORNICY, KREWETEK I RYBY
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż ośmiornicę, dodaj kardamon, sos Sriracha i liście laurowe. Gotuj ok. 10 min, po czym dodaj imbir, pokrojonego...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Korzenne ciasto z borówkami
Wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sól, cukier wanilinowy, cynamon. W drugiej miseczce wymieszaj olej z jajami,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety jagnięce Alla pizzaiola
Alla pizzaiola to wywodzący się z południa Włoch sposób przygotowania mięsa polegający na jego krótkim duszeniu w sosie pomidorowym....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ossobuco z pieczonymi ziemniakami i gremolatą
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na ósemki, mieszamy z 3 łyżkami oliwy, kminkiem, solą i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Affogato
Cukier roztop na patelni i jak tylko zbrązowieje dodaj orzechy. Wymieszaj i wyłóż na brązowy papier do ostygnięcia. Namocz żelatynę w 50 ml...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dim Sum z czosnkiem i sałatką z ogórka i cebuli
Dim Sum gotuj na parze przez ok. 12 min. W rondelku rozgrzej olej kokosowy do temperatury 50°C i wrzuć do niego czosnek. Gotuj go przez 10 min, a...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Galaretka z liczi i sałatka z ananasa i mięty
Liczi obierz i usuń pestki. 120 g odłóż w całości, a resztę zmiksuj z cukrem na bardzo gładka masę (ewentualnie przetrzyj przez sito). Galaretki...