-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Okoń australijski pieczony z oliwkami i cytryną
Rybę oczyść, przypraw solą i pieprzem. Do środka każdej ryby włóż przecięte na pół: 2 pomidorki koktajlowe, ząbek czosnku, oliwki i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowane żeberka z warzywami
Żeberka dopraw niewielką ilością soli. Wymieszaj ze sobą musztardę, cukier oraz pastę paprykową. Powstałą pastą natrzyj mięso i zawiń je w folię...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Meatballs w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti
Meatballs w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti Kalarepę pokrój w grubą kostkę i przesmaż na łyżce masła. Mięso mielone przełóż do...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z jarmużem i serem meze
Wymieszaj 2 łyżki oliwy z tahini, sokiem z cytryny, czosnkiem, miętą i 2 łyżkami wody. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Powstałym dressingiem skrop jarmuż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowana kanapka z warzywami, mozzarellą i konfiturą cebulową
W dużym rondlu podgrzej oliwę, dodaj pokrojoną w cienkie piórka cebulę, goździki, zielę i tymianek. Smaż na małym ogniu, aż zmięknie. Dodaj cukier...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety cielęce z salsa verde
Wymieszaj ze sobą czosnek, natkę pietruszki i sok z cytryny. Dodaj żółtka jajek przetarte przez sitko, odciśniętą z wody bułkę oraz sól....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona dorada z sałatką z makaronu kritharaki
Przygotuj 2 arkusze folii aluminiowej, na każdym z nich umieść arkusz pergaminu, na pergaminie połóż ryby. Każdą natnij ostrym nożem wzdłuż boku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki z dorsza z ryżem z rzepą brokułową
Wybierz liście rzepy i gotuj je bez przykrycia w osolonej wodzie przez około 10 minut. Odcedź. W rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij na niej czosnek oraz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Perliczka z cytrusami i miodem
Ziemniaki przekrój wzdłuż, ponacinaj na wierzchu w kratkę, przełóż do brytfanny i posmaruj oliwą. Z pomarańczy zetrzyj skórkę, a...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Policzki wołowe na pieczonych jabłkach i burakach z ziołami
Buraki obierz i przekrój na osiem części. Posmaruj je masłem, polej miodem, posyp solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego....