-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gnocchi z fasoli, pieczony łosoś w sosie śmietanowo – cebulowym, zabajone z pomarańczami
Gnocchi Fasolę odcedź i przełóż do blendera. Dodaj około pół szklanki mąki i jedno żółtko. Zmiksuj na gładką, gęstą masę. Dopraw...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowana dorada
Dorady umyj, osusz papierowym ręcznikiem i dobrze naostrzonym nożem ponacinaj z obu stron na ukos. Ryby posól w środku i na wierzchu, a następnie...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
DORSZ W SOSIE MILD CURRY Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ
Rybę dopraw do smaku solą himalajską, ostrą papryką i curry. Ułóż w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia, dodaj imbir i sok z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sandacz zapiekany
Filety z sandacza umyj, osusz i oprósz solą. Ułóż je w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, przykryj i odstaw na bok. Na patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z karczochów, fasolki szparagowej i pieczarek
Obraną fasolkę wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj bez przykrycia przez 5 min. Następnie odcedź i umieść w misce z wodą z lodem. Na patelni rozgrzej 1...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowany okoń z sosem cytrynowo-imbirowym
Okonie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie dopraw od środka solą i pieprzem. Patelnię grillową rozgrzej, posmaruj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciabatty ze smażonymi sznyclami
Sznycle natrzyj 4 ząbkami czosnku. Dopraw solą, liściem laurowym i papryką. Skrop octem,zalej piwem i odstaw na 30 minut. Na patelni rozpuść margarynę z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Salame di cioccolato CZEKOLADOWE SALAMI
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. W kielichu Hoffen Chef Express zamontuj mieszadło i umieść masło, cukier i rum. Włącz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rolada z indyka na zimno
Cukinię i marchew umieść na sitku, sparz wrzątkiem i odstaw do wystygnięcia. Filet z indyka połóż na folii spożywczej, przykryj drugim arkuszem...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czerwone curry z dorsza ze szpinakiem i bazylia
Rybę wymieszaj z połową czerwonej pasty curry z dodatkiem pieprzu oraz soli i odstaw na 30 min. W głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju kokosowego i...