-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z trzema serami
W małym rondelku rozgrzej masło, dodaj śmietankę, ser Taleggio i Gorgonzola. Gotuj, aż się rozpuszczą, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z brzoskwiń i szynki parmeńskiej
Brzoskwinie ułóż na blaszce do pieczenia gniazdem nasiennym do góry. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20 min, aż owoce się...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mascarpone z ziołami, garganelli aglio olio peperoncino
Garganelli aglio olio peperoncino Obierz czosnek, podgotuj przez chwilę we wrzątku, a następnie umieść w misce z wodą i lodem, aby...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety cielęce z jajkiem sadzonym i domowymi frytkami
Piekarnik rozgrzej do 120°C. Kotlety delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, przez folię spożywczą do grubości 0,5 cm, dopraw solą i pieprzem. Obtocz w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczony boczek z czerwonym pesto
Ziemniaki wyszoruj i pokrój na ósemki. Dopraw solą, papryką i 1 łyżką oregano, wymieszaj z passatą i 2 łyżkami oliwy, po czym ułóż na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron farfalle z mascarpone i grzybami; tiramisu
Farfalle Dwie cebule obierz, pokrój w piórka i przesmaż na oliwie. Dopraw solą i pieprzem. Zetnij skórkę z jednej cytryny i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz z grilla z pieczoną papryką
Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź. Do rondelka wlej oliwę, dodaj czosnek i rozmaryn. Podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczony dorsz z serową kruszonką
Wymieszaj bułkę tartą ze 100 g startego sera Grana Padano. Dorsza ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj oliwą, dopraw solą i pieprzem i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Koreczki z sardelami, oliwkami i serem
Ser Manchego pokrój w kostkę, fileciki z sardeli oraz oliwki odsącz z zalewy. Każdy filecik zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką razem z jedną oliwką...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Świeży makaron z 'Ndują
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać obrany cały ząbek czosnku, podsmażyć aby aromatyzować oliwę, następnie usunąć czosnek. Wlać na patelnię passatę...