Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wyniki szukania

    Znaleziono: 1777 przepisów

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Feijoada à portuguesa

      Mięso zrumień na rozgrzanej oliwie. Dopraw szczyptą soli, dodaj kiełbasę, boczek i cebulę. Wymieszaj i smaż, aż cebula zmięknie. Dodaj marchew i liść...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Jeleń duszony w soku jabłkowym (4 porcje)

      Na dużej patelni rozgrzej 2/3 masła. Dodaj mięso i smaż je, aż będzie rumiane z każdej strony. Warzywa pokrój na kawałki odpowiadające wielkością...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Crema all’arancia KREM POMARAŃCZOWY

      Sok z pomarańczy podgrzej do temperatury 80°C. Dodaj skórkę z pomarańczy. Żółtka zmiksuj na gładką masę z połową cukru i skrobią...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Kotleciki jagnięce z puree ziemniaczanym z kurkami i porem

      Ziele angielskie zmiażdż wierzchem noża i przełóż do dużej miski. Dodaj pozostałe składniki marynaty: cebulę, natkę, miętę, ostrą paprykę oraz...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Zupa caldo verde z jarmużem i chorizo

      Obierz ziemniaki i włóż je do miski z wodą. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Podsmaż cebulę na kilku łyżkach oliwy, dodaj szczyptę soli i...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Sałatka z ośmiornicą

      W garnku umieść zamrożoną ośmiornicę, całą cebulę, listek laurowy i ostrą papryczkę. Przykryj pokrywką i zagotuj. Gotuj ośmiornicę, aż cebula zmięknie, a...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Gulasz cielęcy

      W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i smaż je na dużym ogniu przez 6-8 minut, aż się przyrumieni z każdej strony. Dopraw je solą, zmniejsz ogień, dodaj...

    • 2 głosy
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Chrupiąca flądra z sosem tatarskim

      Z flądry wytnij fileciki. Mąkę wymieszaj z solą, pieprzem i papryką. Obtocz w niej kawałki ryby i smaż je w głębokim tłuszczu po 2-3 min, aż flądra będzie...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Sałatka z ziemniaków i makreli

      Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź je i obierz, a następnie umieść w dużej misce.  Dodaj koperek, dymkę, kapary i odsączone filety z...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Grzanki z nektarynkowo-truskawkową salsą

      Owoce pokrój w małą kostkę. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z miodem i posiekaną bazylią. Kromki pieczywa opiecz na chrupko, posmaruj...

    Wiecej przepisów