-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorada z grillowaną kukurydzą i pikantnym majonezem
Wymieszaj wszystkie składniki pikantnego majonezu, dopraw solą. Masło wymieszaj z czosnkiem, skórką cytrynową i koperkiem. Natnij mięso dorady pod...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki z pomidorami i serem Kaszëbsczi (4 porcje)
Zagotuj 2 litry bulionu. Pomidory natnij na czubku na krzyż i polej wrzątkiem. Po minucie przelej je zimną wodą i obierz ze skórki....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Piady z łopatką wieprzową, provolone i pieczoną papryką
Łopatkę wyjmij z folii, osusz z nadmiaru sosu przy pomocy ręcznika papierowego i pokrój w cienkie plasterki. Paprykę nadziej na widelec i opiecz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz cielęcy
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i smaż je na dużym ogniu przez 6-8 minut, aż się przyrumieni z każdej strony. Dopraw je solą, zmniejsz ogień, dodaj...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Marynowana wołowina Bulgogi
Wymieszaj imbir, sos sojowy, miód, cukier trzcinowy, dymkę, czosnek i olej sezamowy. Ziarna sezamu upraż na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Deska wędlin
Plasterki wędlin ułóż w ozdobny sposób na desce lub paterze. Udekoruj oliwkami, podawaj z półbagietką, paluszkami grissini lub...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
OSSOBUCO z pęczakiem, burakami i sosem chrzanowym
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pęczak przesmażamy w garnku na oleju, cały czas mieszając dodajemy wodę w małych ilościach aż do...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Indycze piersi a la vitello tonnato, limonkowe carpaccio z buraków
Buraki ugotuj w całości. Mięso mocno podsmaż na maśle. Dopraw pieprzem i solą i zalej białym winem. Dodaj obrane ząbki czosnku i duś przez ok...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Involtini di carne ROLADKI MIĘSNE
Mięso posmaruj oliwą i obsmaż po 3-4 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Następnie ponownie przewróć na pierwszą stronę, zmniejsz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta z brokułami, mortadelą i sosem śmietanowym z żółtkiem oraz sałatka waldorf
Pasta z brokułami, mortadelą i sosem śmietanowym Brokuła podziel na małe różyczki. Obierz cebulę i pokrój w piórka. Przesmaż z...