-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zarzuela
Mule dokładnie umyj, wyrzuć otwarte muszle. Boczek podsmaż w rondlu na złoty kolor. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek i liść laurowy. Smaż aż cebula zmięknie....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sum w cieście z zapiekanymi warzywami
Brokuła podziel na różyczki, krótko obgotuj (2 min) w osolonym wrzątku. Przełóż wraz z pokrojoną w kostkę cukinią do natłuszczonego...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Królik z papryką i bobem
Z królika wyjmij podroby, tuszę podziel na części. Dopraw je lekko solą oraz pieprzem i obsmaż z każdej strony na oliwie. Przełóż do garnka,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filet z kaczki ze wstążkami z warzyw i pomarańczowym sosem winegret
Filety wyjmij z opakowania. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni. Piekarnik nagrzejdo 180°C. Mięso smaż na średnim ogniu, najpierw od strony...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Podpłomyki z indykiem i salsa z konfitury z suszonej moreli z żurawiną
W dużym garnku rozgrzej kilka łyżek oleju, dodaj mięso, szczyptę ostrej papryki, sól i pieprz. Przesmaż całość razem do zbrązowienia mięsa przez około...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ŻEBERKA WOŁOWE Z BOBEM
Żeberka podgrzej w piekarniku, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Bób zalej ciepłą wodą, a następnie obierz. W rondlu rozgrzej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szpinakowe „noodle” z kurczakiem
Noodle z kurczakiem Marynata: do miski wlej oliwę, dodaj czosnek, sos sojowy, ostrą paprykę i miód. Całość dokładnie wymieszaj. Połowę mięsa z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mandarynkowa sałatka owocowa
Jabłka pokrój w cienkie plasterki, skrop cytryną. Ananasa obierz, pokrój w plastry, podobnie mandarynki.Na talerzyku rozłóż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
OSSOBUCO w curry
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. W garnku z grubym dnem podprażyć przez chwilę pastę curry, a następnie dodać 2 łyżki mleka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ROLADKI Z PAPIERU RYŻOWEGO Z TOFU I ŁOSOSIEM
Łososia i tofu dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z limonki i sosem Teriyaki. Wymieszaj i odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej olej...