-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki po warszawsku
Wołowinę i połowę włoszczyzny umieść w garnku, zalej ok. 4 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotuj 1,5 –2 godz....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab po śląsku według Michała Bałazego
Schab po śląsku z kaszą bulgur, sosem śliwkowym i modrą kapustą Rozpakuj schab i zetnij z niego białe błony, a następnie lekko rozbij tłuczkiem. Przesmaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczony boczek na kaszotto z gryki i sosem koperkowym
Boczek pokrój w grube plastry, rozłóż płasko na blaszce i podgrzej w piekarniku. Rozgrzej dużą patelnię, dodaj łyżkę żurawiny i wsyp kaszę....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sticky rice na mleczku kokosowym
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją z opakowania. W tym czasie upraż na suchej patelni sezam. Następnie 250 g mleczka wymieszaj z cukrem i solą, a pozostałą...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciabatta z bavette, Mozzarellą i cukinią
Plasterki cukinii zalej oliwą z czosnkiem i pietruszką, dopraw solą i pieprzem. Stek dopraw solą i pieprzem, po czym usmaż na mocno rozgrzanej patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak deep fry z sałatką ze świeżych warzyw
Kurczak deep fry W dużej misce wymieszaj dwie szklanki mąki, szczyptę imbiru, chili, suszonego czosnku i proszku do pieczenia. Kurczaka wyłóż na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki jagnięce z sałatką grecką
Czosnek wymieszaj z połową oliwy, sokiem z cytryny, posiekanymi ziołami, solą i pieprzem. W marynacie umieść mięso i odstaw je na kilka godzin w chłodne...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz z cielęciny w greckim stylu
Mięso posól. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek oraz cielęcinę i smaż 3 min, żeby lekko zrumienić mięso. Dodaj warzywa i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rozgrzewająca potrawka z ciecierzycy z dynią i pomidorami
Umyj dynię, przekrój i wydrąż pestki. Tak przygotowaną dynię pokrój w kostkę i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Arroz de Pato - Zapiekany ryż z kaczką
Umieść w garnku kaczkę, pół cebuli, liść laurowy, wino i szczyptę soli. Zalej wodą do przykrycia kaczki i gotuj około 90 minut....