-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierś z gęsi z sałatką z dyni, kaszy pęczak i orzechów
Mięso podgrzej zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. W garnku przygotuj marynatę: zagotuj ocet i wino z dodatkiem cukru,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Paella z krewetkami
Papryki ugrilluj na patelni grillowej, przełóż je do miseczki, przykryj folią i odstaw. Następnie obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cevapcici
Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy oraz oliwę i czosnek. Wyrób na gładką masę. Mięso nakładaj na patyczki do grillowania, formując podłużne...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż smażony z krewetkami i wafelkami ryżowymi
W woku rozgrzej pół łyżki oleju kokosowego. Przesmaż na nim krewetki oraz czosnek. Dopraw pieprzem cytrynowym i odstaw do wystygnięcia. Marchew...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Labraks w stylu śródziemnomorskim
Ryby umyj, osusz i oprósz solą. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę oraz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
SOCZEWICA Z KIEŁBASA SALAMETTO
W dużym rondlu rozgrzej oliwę, dodaj paprykę oraz pomidory i smaż je mieszając przez 1-2 min. Następnie dodaj paprykę Piri Piri i oprósz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z ciecierzycy z filecikami z sardeli
Ciecierzycę odsącz i przełóż do dużej miski. Dodaj pomidory, cebulę, kapary i papryczkę Piri-Piri. Skrop oliwą, posyp natką pietruszki i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz z oliwkami
Kawałki dorsza odsącz z oliwy i wyłóż na talerzyk lub deskę. Obok nich połóż pokrojone w plasterki oliwki. Całość posyp posiekaną natką...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Giouvetsi
W rondlu rozgrzej połowę oliwy, dodaj cebulę oraz marchew i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj mięso i smaż, aż będzie brązowe z każdej strony....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Koreczki z melona i szynki parmeńskiej podawane z chlebem z serem kozim
Melona przekrój na 4 części, obierz ze skóry, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę. Każdy kawałek zawiń w pasek szynki i...