-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orata all’acqua pazza DORADA Z „SZALONEJ” WODY
Dorady oprósz solą i pieprzem. Na dno metalowej brytfanki wlej oliwę, dodaj czosnek oraz oliwki i postaw na ogień. Gdy tylko czosnek zacznie...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Anatra all’arancia KACZKA W POMARAŃCZACH
Kaczkę piecz 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Przygotuj polentę. W wysokim garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oliwy. Gdy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak faszerowany wątróbką
Kurczaka w środku i na zewnątrz natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, po czym wstaw do lodówki na 1-2 godz. Bułkę namocz w mleku. Cebulę zeszklij...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
RYŻ SMAŻONY Z CIELĘCINĄ I ZIOŁAMI
Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki wieprzowe z czerwoną kapustą z żurawiną
Roladki wieprzowe z czerwoną kapustą Obierz czerwoną cebulę i pokrój w piórka. Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oleju z łyżką...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karp pieczony w migdałach z sosem
Filety z karpia umyj i delikatnie osusz. W razie konieczności podziel na mniejsze części. Kawałki karpia od strony mięsa dopraw solą, pieprzem i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tonno in crosta di pinoli TUŃCZYK W PANIERCE Z ORZECHÓW PINII
Orzeszki i natkę pietruszki zmiksuj w blenderze na drobny zielony proszek. Tuńczyka przypraw solą i pieprzem i obtocz dokładnie w zielonej panierce....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś w pomarańczowym sosie
Ziemniaka obierz, ugotuj i odstaw do wystudzenia. Ugotuj również podzielonego na kawałki brokuła i groszek. Warzywa odcedź, a po wystudzeniu ugnieć...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek z antrykotu z gratin ziemniaczanymi i pieczonymi warzywami
Steki wyjmij z lodówki na 1 godz. przed smażeniem. Warzywa do pieczenia przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrop olejem,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sum zapiekany w śmietanie z ćwikłą - przepis na pyszny obiad
Posiekaj dymkę i natkę pietruszki. Wymieszaj z ćwikłą, śmietaną, jogurtem, solą i pieprzem. Potnij papier do pieczenia na kawałki długości ok. 30 cm....