-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mule po francusku
Mule oczyść, umyj pod bieżącą wodą i odsącz. W szerokim rondlu rozpuść masło i podduś na nim, na średnim ogniu, cebulę oraz pora. Po ok. 10 min wlej wino,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona karkówka
Mięso wyjmij z opakowania, pozostawiając je w folii do pieczenia. Umieść je w brytfannie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Po...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka wieprzowa faszerowana szpinakiem i jabłkiem
Migdały zalej wrzątkiem, po kilku minutach zdejmij skórkę i posiekaj niezbyt dokładnie. Na patelni rozgrzej połowę oliwy i masło. Wsyp cebulę i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa porowa z białą kiełbasą
Kiełbasę włóż do wrzącego bulionu i sparz ją około 10 minut. Kiełbasę wyjmij z bulionu, ostudź, a następnie pokrój na 1 cm kawałki. Cebulę,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krokiety z pstrąga tęczowego-łososiowego
Zrób naleśniki – wymieszaj składniki ciasta (mąkę, mleko, jajo, sól i olej), smaż na rozgrzanej patelni cienkie placki, na jasnozłoto...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki z indyka z grzybami i porami podane z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami
Soczewicę przesyp na sitko i dokładnie przelej zimną wodą, odsącz z nadmiaru wody. Grzyby namocz we wrzątku przez 10-15 min, następnie pokrój w...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki po rzymsku
Flaki jada się w wielu włoskich regionach – i każdy z nich ma swój własny, tradycyjny sposób ich przyrządzania. Niezależnie jednak od...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz w cieście z pomidorową salsą
Mąkę wymieszaj z mlekiem, jajkiem, szczyptą soli, oregano, proszkiem do pieczenia na gładkie, dość gęste ciasto. Rybę przypraw solą i pieprzem, obtocz w...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg z ziołową oliwą na kaszy z warzywami
Skórkę otartą z cytryny połącz z 2 łyżkami oliwy, koperkiem, natką i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Dodaj łyżeczkę soku z cytryny. Ziołową...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mus jabłkowy
Owoce pokrój w kostkę- może być różnej wielkości, wtedy mus będzie miał ciekawszą konsystencję. Włóż do garnuszka, dodaj cukier i...