-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż jaśminowy z mielona wołowiną
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie i odstaw do wystygnięcia. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim imbir i cebulę. Dodaj roztrzepane...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Koktajl z granatem
Mieszamy ze sobą soki i ziarenka granatu. Dodajemy miód i sok z cytryny oraz pokruszony lód. Ozdabiamy miętą. Możemy też dodać plasterek...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka z grilla z sosami: tzatziki, paprykowym i pieczonymi ziemniaczkami
Karkówkę wyjmij z opakowania, lekko osusz ręcznikiem papierowym i smaż z obu stron na rozgrzanym grillu. Ziemniaczki dokładnie umyj, obgotuj we...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowany łosoś z sosem awokado na sałatce z rukoli
Awokado zmiksuj z czosnkiem, miodem, musztardą i oliwą na gładki sos. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połącz z posiekanym...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Lody brzoskwiniowo-jogurtowe
Brzoskwinie wypestkuj, obierz ze skórki, zmiksuj na gładki mus. W razie konieczności dosłodź miodem.Do jogurtu dodaj łyżkę miodu,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Placuszki ziemniaczane z jogurtowym sosem koperkowym
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dopraw solą, pieprzem, dodaj jajo oraz oba rodzaje mąki, wymieszaj. Gotowe ciasto nakładaj małymi porcjami na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wiosenna sałatka ze szparagami
Dokładnie umyte ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Ostudź, pokrój w ćwiartki. Od szparagów odłam zdrewniałe końcówki,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ośmiornica grillowana z oliwkami
W dużym garnku zagotuj dużą ilość osolonej wody z dodatkiem połowy cebuli przekrojonej na 2 części. Włóż ośmiornicę i gotuj ją 45 min na małym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sorbet gruszkowy
Z gruszek usuń pestki. Z cukru i wody przygotuj syrop, jeżeli używasz gruszek w zalewie, to syrop masz już gotowy. Syrop zagotuj i zalej nim gruszki....
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
MAKARON CHOWMEIN Z MIELONĄ WOŁOWINĄ
Makaron wrzuć do wrzącej osolonej wody, zamieszaj i gotuj 3 min. Następnie odcedź, przelej zimną wodą i przełóż do miski. W woku rozgrzej olej...