-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka grapefruitowa z buraczkami
Buraki owiń folią aluminiową, piecz do miękkości w temp. 200 ̊C (ok. 30 minut). Obierz, pokrój w cienkie plasterki. Grapefruity obierz ze...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Udo i podudzie kurczaka pieczone z ryżem, papryką i oliwkami
Udka i podudzia posól, popieprz i posyp oregano. Paprykę pokrój wzdłuż w paseczki. Kaczkę podawaj z farszem i sosem rodzynkowym. Do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta z pieczonej marchwi
Marchew obierz, pokrój w ok. 2 cm talarki, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Razem z całymi ząbkami czosnku (w łupinkach) upiecz, aż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Świąteczna szarlotka z bezą
Gotową mieszankę do kruchego ciasta połącz z makiem, dodaj aromat, margarynę i całe jajko, zagnieć ciasto. Kulę owiń folią spożywczą i włóż do...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moussaka
Plastry bakłażana posól i pozostaw na sicie do odsączenia. Rozgrzej w rondlu 3 łyżki oliwy i zeszklij na niej cebulę. Dodaj mięso i, często...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ośmiornica z pomidorami i oliwkami
Zamrożoną ośmiornicę umieść w garnku, dodaj jedną obraną cebulę oraz liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż cebula będzie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowany pstrąg z cytrynowo - oliwkowym sosem
Ukośnie natnij skórkę pstrągów. Ryby przypraw solą i pieprzem. Każdą nafaszeruj ½ pęczka natki pietruszki (całymi gałązkami), kilkoma...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka wieprzowa duszona w sosie barbecue
Łopatkę dopraw solą, czosnkiem, pieprzem, obłóż liściem laurowym, zielem angielskim i odstaw na godz. w chłodne miejsce. Mięso włóż do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
OŚMIORNICA Z ZIEMNIAKAMI
Do dużego naczynia żaroodpornego włóż obrane ziemniaki, marchew i cebule. Dopraw solą oraz pieprzem i polej obficie oliwą. Dodaj przeciętą na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
MUS Z MANGO
Żelatynę namocz w 1 łyżce wody. Następnie dodaj 1 łyżkę niemal wrzącej wody i mieszaj, aż żelatyna się całkiem rozpuści. Połowę jednego owocu mango...