-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab faszerowany jabłkami z ziemniakami paprykowymi i sałatką szpinakową
Za pomocą wąskiego noża zrób kieszeń do faszerowania przez środek schabu. Mięso skrop połową oleju, natrzyj dokładnie solą i pieprzem. Jabłka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron vermicelli z tofu i warzywami
Namoczony makaron odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Tofu zrumień z każdej strony na 3 łyżkach rozgrzanego oleju i odłóż. Fasolkę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z ośmiornicą
Zamrożoną ośmiornicę włóż do garnka i zalej 2-3 litrami zimnej wody. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, po czym zmniejsz ogień na średni i gotuj...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grapefruitowy koktajl z natką pietruszki
W dzbanku blendera zmiksuj obrane banany i pokrojony w kostkę grapefruit oraz gruszkę z natką pietruszki na gęsty, gładki koktajl.
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z trzema serami
W małym rondelku rozgrzej masło, dodaj śmietankę i ser Taleggio i Gorgonzola. Gotuj, aż się rozpuszczą, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg łososiowy na koperkowym puree z sosem pieczarkowym
Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, utłucz na gładkie puree z mlekiem, masłem i drobno posiekanym koperkiem. Trzymaj w cieple. Pieczarki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wolno gotowana łopatka wieprzowa z pieczonymi warzywami
Umyte ziemniaki pokrój na ćwiartki i umieść w naczyniu żaroodpornym. Dodaj cebulę, dynię, rozgniecione ząbki czosnku oraz pokruszony liść...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pascha wielkanocna
Ser trzykrotnie mielimy, lub używamy gotowego twarogu sernikowego. Bierzemy z jaj ugotowanych na twardo same żółtka i przecieramy wraz z masą...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
PIECZEŃ CIELĘCA Z CEBULĄ I MIODEM
Cielęcinę dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Czosnek wymieszaj z miodem, octem, 2 łyżkami oleju oraz majerankiem. Powstałą mieszaniną dokładnie natrzyj...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Japońskie tofu
Posiekaj zioła i pokrój tofu w kostkę. Podsmaż na oleju tofu z ziołami i sosem sojowym. Szpinak skrop limonką. Całość przełóż do miski.