-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
GRECKIE SAGANAKI Z KREWETEK I SERA FETA
Krewetki dopraw solą i papryką, skrop 1 łyżką oliwy oraz sokiem z cytryny. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i na średnim ogniu podsmaż przez ok. 2...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tilapia z kruszonką
Zioła zmiksuj razem z bułkąi oliwą na kruszonkę, przypraw solą i pieprzem. Rybę przypraw do smaku soląi pieprzem. Na wierzchu filetów...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Piadina z serem Scamorza, wołowiną bavette i rukolą
Mięso posyp solą i pieprzem. Smaż je na mocno rozgrzanej patelni, najlepiej grillowej, po ok. 5 minut z każdej strony. Zdejmij je z patelni i odłóż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z polędwicy tuńczyka
Tuńczyka pokrój w kostkę o boku około 1,5 cm i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Świeże zioła posiekaj i wymieszaj z oliwą z oliwek. Tuńczyka...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek marynowany w limonce z salsą meksykańską
Steki wyjmij z lodówki, przełóż do miski i nasmaruj mieszaniną oleju, posiekanego czosnku, papryki i soku z limonki. Mięso marynuj w temp....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mule w pomidorach
Mule wyłóż na durszlak, posegreguj wyrzucając sztuki z otwartą lub ukruszoną skorupką (wszystkie muszą być szczelnie zamknięte). Umyj dokładnie pod...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz z grilla z pieczoną papryką
Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź. Do rondelka wlej oliwę, dodaj czosnek i rozmaryn. Podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jesienna zapiekanka
Ziemniaki, cebulę i bakłażana kroimy w centymetrowe plastry, plastry na połówki, układamy na przemian w naczyniu do zapiekania, oprószamy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jogurtowy deser z ananasem
Ananasa pokrój w kostki i usmaż na oleju kokosowym. Wymieszaj jogurt naturalny z sokiem z limonki. Upraż wiórki kokosowe na suchej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron na ostro z owocami morza i tofu
Namoczony makaron odcedź i pokrój na kawałki. Owoce morza wrzuć na 5 minut do wrzącej wody, odcedź. W woku rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż...