-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
SPAGHETTI Z KLOPSIKAMI W SOSIE POMIDOROWYM
Do mielonego mięsa dodaj cebulę, czosnek, marchew, cukinię i jajko, dopraw solą oraz przyprawą do spaghetti i dobrze wymieszaj. Następnie uformuj małe...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaka obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Po ostudzeniu pokrój w drobną kostkę. Drobno...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa Pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
Na patelni zeszklij posiekaną szalotkę z tymiankiem. Dodaj pokrojone pieczarki, smaż do zarumienienia. Grzyby przełóż do garnuszka, dodaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Confitowana pierś i udko z gęsi z grillowanymi warzywami
Po rozmrożeniu gęsi, odetnij udka i piersi od korpusu. Najpierw przetnij skórę z mięśniami dookoła udka. Następnie nagnij udka i kość powinna się...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z kurczaka
Bakłażana obierz ze skóry i pokrój w grube słupki. Ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Kurczaka przypraw sokiem z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Burger w wersji FIT (2 porcje)
Piersi kurczaka lekko rozbij, aby uzyskać cienkie kotlety. Dopraw solą i pieprzem, włóż do miseczki z oliwą, ketchupem, rozdrobnionym czosnkiem i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka po staropolsku à la Zosia
Kaczkę dokładnie umyć i namoczyć przez ok. 12 godzin w wodzie z solą (1 czubata łyżka soli na 1 litr wody). Wyjąć z wody, dokładnie osuszyć, po czym...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg alpejski w sosie ze skórką cytrynową i pieczonymi ziemniaczkami
Ziemniaki obierz, pokrój w ósemki, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika, piecz do zarumienienia....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa dyniowa na rozgrzanie
Dynię obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa wyłożyć do dużego garnka i zalać bulionem....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z mandarynkami i pieczonymi burakami na rukoli
Buraka owiń w folię aluminiową, piecz do miękkości, ok. godziny w temp. 200°C. 2 mandarynki obierz, pokrój w poprzeczne plastry. Z jednej...