-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z kurkami i gorgonzolą
Risotto jest tak samo popularne na północy Włoch, jak makaron na południu. Można je bez wysiłku przygotować w zaledwie pół godziny, pamiętając...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cielęcina w sosie pieprzowym
Cielęcinę wymieszaj z olejem kokosowym, pieprzem oraz połową czosnku i odstaw na 30 min. Mięso obsmaż na patelni po ok. 3 min z każdej strony, a następnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka z grilla nadziewana serem camembert i papryką
Czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli, wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Kotlety rozbij lekko tłuczkiem, najlepiej przez...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orientalna sałatka z granatem (4 porcje)
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie, ostudź. Z pomarańczy wyciśnij sok, namocz w nim rodzynki przez około 30 minut. Na półmisek wyłóż kaszę, na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Beefburger
Pomidor, cebulę pokrój w cienkie plastry. Z majonezu, jogurtu i musztardy gruboziarnistej zrób sos. Beefburgera i boczek pokrojony w plastry...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Lody na kefirze
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Miód podgrzewamy, studzimy i gdy jest płynny miksujemy go z kefirem, następnie dodajemy ubitą śmietankę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Carpaccio z cukinią
Cukinię pokrój na bardzo cienkie plastry, skrop dołączoną marynatą, przypraw solą i pieprzem. Odstaw na 5 min. Na suchej patelni upraż orzechy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Potrawka z wątróbki
Na dużej patelni rozgrzej olej i 30 g masła. Dodaj wątróbki i smaż je przez 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem, a następnie polej koniakiem i podpal....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa z jabłek i pietruszki
W rondelku, na maśle zeszklij pokrojony por. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę pietruszki, seler i jabłka. Wymieszaj i duś około 3 minut....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek wołowy z sosem musztardowym podany z chrupiącą marchewką z sezamem
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Pokrojoną marchewkę rozłóż na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem i miodem, posyp...