-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zimowa sałatka z pieczonymi warzywami
Buraki w skórkach owiń folią aluminiową, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz ok. 25 minut, do miękkości. Równocześnie wstaw...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pleskawica z papryką
Do mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, paprykę, czosnek, natkę i miętę. Następnie przypraw ostrą papryką, solą i pieprzem, po czym dokładnie wszystko...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zapiekanka z łososia i ziemniaków
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ok. 0,5 cm plastry (ważne, by nie płukać już pokrojonych kartofli, aby nie wypłukać z nich skrobi). Włóż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chilli con carne
Na dużej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać starty czosnek i kumin, smażyć przez 1 minutę. Stopniowo dodawać zmieloną wołowinę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka z czarnej świni z jabłkami
Plastry mięsa dopraw z obydwu stron solą. Jabłka skrop oliwą i oprósz tymiankiem oraz cukrem. Rozgrzej patelnię grillową. Umieść na niej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Naleśnikowe śniadanie
Naleśniki podgrzej zgodnie ze wskazówkami z opakowania. Podaj z musem owocowym, kremem NussMilk, serkiem Delikatei świeżymi owocami.
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bruschetta italiana - Włoska bruschetta
Pomidory odcedź na sitku (soku nie wylewaj, wykorzystaj go do sosu), pokrój w kostkę, połącz z bazylią, posiekanym ząbkiem czosnku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś grillowany w sosie teriyaki
Teriyaki to popularny w Japonii sposób przyrządzania mięs i ryb - najpierw pokrywa się je specjalną marynatą, a następnie piecze lub smaży. Obecnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sztuka mięsa w rosole
Przygotowanie mięsa: Rozbratel osuszamy na ręczniku papierowym. Warzywa myjemy i kroimy tak jak na rosół. Mięso, warzywa i przyprawy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab duszony z ziołami
Por, marchew i cebulę kroimy w pół plastry i umieszczamy w płaskim szklanym naczyniu. Na warzywach układamy mięso natarte solą, pieprzem,...