-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyk z marlina z sosem tzatziki
Krewetki i marlina rozmroź, odsącz i osusz papierowym ręcznikiem. Rybę pokrój w kostkę. Oba składniki przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj czosnek,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki z marlina po śródziemnomorsku
Steki z marlina rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem i przypraw solą. Pomidory wyłóż z puszki do naczynia żaroodpornego, wymieszaj z cebulą i 2...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek z tuńczyka
Steki z tuńczyka dopraw solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojoną paprykę, podlej białym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z ośmiornicy
Mrożoną ośmiornicę włóż do garnka, wlej szklankę wody i 3 łyżki oliwy, dodaj obraną całą cebulę. Gotuj pod przykryciem, aż cebula zmięknie....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka nicejska
Jajka ugotuj na twardo (8-10 minut) w osolonej wodzie. Opłucz je w zimnej wodzie, obierz ze skorupek i pokrój na cząstki. W międzyczasie odsącz...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka grecka
Oberwij liście sałaty, wypłucz je dokładnie w wodzie, porwij na kawałki i włóż do salaterki. Dodaj pomidory, plasterki ogórka, cebulę i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z dorsza i ciecierzycy
Ciecierzycę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i 1 łyżki oliwy. Odcedź ją i wsyp do salaterki. Dodaj dorsza odsączonego...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z małżami
Małże rozmroź, wyjmij mięso z muszli - kilka pustych muszli odłóż do przybrania. Bulion zagotuj. Czosnek zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj mięso...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moussaka
Plastry bakłażana posól i pozostaw na sicie do odsączenia. Rozgrzej w rondlu 3 łyżki oliwy i zeszklij na niej cebulę. Dodaj mięso i, często...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak po włosku
Kurczaka przypraw solą, pieprzem i mieszanką ziół włoskich. W rondelku rozgrzej 2 łyżki oliwy i zrumień na niej boczek. Dodaj kurczaka i obsmażaj...