-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona pierś z kaczki z sosem Hoisin
Piersi z kaczki umyj, osusz i delikatnie ponacinaj skórę. Natrzyj je solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni skórą do dołu przez ok. 10...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Udka z kurczaka w sosie tikkamasala
Kurczak TikkaMasala to danie znane na całym świecie. Mimo, że wywodzi się z tradycji kulinarnej Indii, jego autorstwo przypisuje się... Brytyjczykom....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak w zielonym sosie curry z warzywami
Pokrojone piersi z kurczaka wymieszaj z ¼ zielonej pasty curry z dodatkiem pieprzu. Odstaw na 30 min. W głębokiej patelni rozgrzej olej kokosowy i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś grillowany w sosie teriyaki
Teriyaki to popularny w Japonii sposób przyrządzania mięs i ryb - najpierw pokrywa się je specjalną marynatą, a następnie piecze lub smaży. Obecnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż jaśminowy smażony z ośmiornicą i warzywami
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu, po czym przełóż do miski. Ośmiornicę gotuj 50 min w wodzie...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z krewetkami i tofu
Każdy, kto będzie w Tajlandii, powinien choć raz spróbować słynnego Pad Thai. Proste i sycące danie z makaronu smażonego z dodatkiem jajek oraz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z tapioka z małżami
Makaron zalej zimną wodą i odstaw na 30 min, następnie odcedź go i pokrój na mniejsze kawałki. W woku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron soba z małżami
Makaron wrzuć do wrzącej osolonej wody, zamieszaj i gotuj ok. 7 min. Po ugotowaniu przelej zimną wodą i przełóż do miski. Tofu obsmaż na rozgrzanym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krewetki vannamei w kokosowym sosie chilli
Mleczko kokosowe zagotuj z cukrem trzcinowym, pieprzem i listkami limonki. Dodaj trawę cytrynową i imbir. Dopraw do smaku sosem rybnym i sokiem z 1...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tom Kha Kai
Tom Kha Kai jest daniem typowym dla kuchni Tajlandii i Laosu. Głównym składnikiem tej rozgrzewającej, bardzo aromatycznej i lekko kwaskowej w smaku...