Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wyniki szukania

    Znaleziono: 1777 przepisów

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Arancini

      Arancini to znana w całych Włoszech przekąska pochodząca z Sycylii. Małe, przypominające pomarańcze kulki z ryżu kryją w swoim wnętrzu...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Sałatka Golosa

      Insalatagolosa to po włosku łakoma sałatka. Prawdopodobnie każda włoska mamma ma swój własny, sprawdzony przepis na to danie. Wszystkie jednak łączy...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Tortellini z Gorgonzolą

      Tortellini to typowy dla Bolonii i Modeny rodzaj włoskiego makaronu faszerowanego różnymi nadzieniami. Bardzo często jada się je w Boże Narodzenie -...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Kaczka pieczona w miodzie

      Przepis na kaczkę pieczoną w miodzie jest szczególnie popularny w Południowym Tyrolu. Najczęściej przyrządza się w ten sposób pierś kaczki,...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Okoń pieczony w soli morskiej z karmelizowanymi pomidorkami i pesto

      Pieczenie w soli morskiej jest popularnym we Włoszech i niezwykle prostym sposobem przyrządzania ryb, zarówno słodkowodnych, jak i morskich....

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Cukinie faszerowane tuńczykiem i Ricottą

      We Włoszech cukinie przyrządza się na różne sposoby. Te malutkie, kilkucentymetrowe jada się w całości. Jadalne kwiaty można smażyć na chrupko w...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Zapiekanka makaronowa z łososiem i gorgonzolą

      Ser Gorgonzola jest niezastąpiony we włoskiej kuchni, zwłaszcza w północnej części kraju, skąd pochodzi. Ma kremową konsystencję,...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Sałatka z dorsza, fasoli i pomidorków

      Dorsz jest składnikiem występującym najczęściej w daniach kuchni weneckiej. Możemy przygotować z niego lekką sałatkę, idealną na szybki i smaczny lunch,...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Spaghetti z małżami i morszczukiem

      Małże znane u nas jako mule lub omułki, we Włoszech nazywane są cozze. Najczęściej przyrządza się je z białym winem, czosnkiem i pietruszką, jednak podobnie,...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Krem z ciecierzycy z sałatką z owoców morza

      Tradycyjna kuchnia Toskanii jest prosta, pełna warzyw i aromatycznej oliwy z oliwek. Popularny w tym regionie krem z ciecierzycy to...

    Wiecej przepisów