-
7 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Piekarnik rozgrzewamy do 175˚ C. Cebulę oraz czosnek podsmażamy na oleju. Kiedy cebula będzie miękka, dodajemy mięso...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Faszerowane papryczki
Papryczki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Składniki farszu wymieszać i napełnić papryczki. Ułożyć na blasze,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dip paprykowy
Paprykę opłukać osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec (najlepiej odwrócić paprykę choć raz w trakcie pieczenia) aż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flądra z ziołową mizerią i puree ziemniaczano-pietruszkowym
Pietruszkę i ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Utłucz z mlekiem na gładkie puree. Ogórek pokrój w cienkie...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z winogronami, rukolą i żółtym serem
Ser pokrój w kostkę, winogrona przekrój na połówki, wymieszaj z listkami rukoli. Całość oprósz pieprzem, skrop oliwą i...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gratin z mięsem mielonym
Odkrój 1/3 masła i rozpuść na patelni. Dodaj pora i czosnek, a po 2 min mięso. Po zrumienieniu dodaj ostrą paprykę oraz przecier. Dopraw solą i duś...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierś kurczaka z serem i pieczoną sałatą lodową lub jarmużem
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dopraw kurczaka solą i pieprzem, połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Połącz ser, bułkę tartą, 2...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nektarynki z orzechami w miodzie
Nektarynki pokrój na cząstki, ugrilluj. Na patelni podgrzej miód, dodaj orzechy, smaż kilka minut, aż miód stanie się lekko...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg alpejski w sosie ze skórką cytrynową i pieczonymi ziemniaczkami
Ziemniaki obierz, pokrój w ósemki, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika, piecz do zarumienienia....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Brzoskwiniowy koktajl z kefirem i gruszką
Z gruszek wykrój gniazda nasienne, z brzoskwiń wyjmij pestki. Owoce zmiksuj z kefirem na gładki napój, podawaj schłodzony....