-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone Żeberka
Czosnek obierz, posiekaj i włóż do miski. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, pół łyżeczki soli, przyprawę staropolską,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filety z miruny w sosie z gorgonzoli
Filety z miruny rozmroź i osusz papierowym ręcznikiem. Rybę przypraw solą, pieprzem, skrop oliwą z oliwek i wstaw na 10-12 min do nagrzanego do 180°C...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś na puree koperkowo-czosnkowym
Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie wraz z ząbkami czosnku. Miękkie połącz z obranym czosnkiem, koperkiem, śmietanką i masłem na...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś z sosem porowo-winnym
Filet z łososia przypraw solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.Pora pokrój...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kiełbasy z grilla
Kaszankę potnij na porcje po około 150 g, cebulę pokrój w plastry a jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Folię aluminiową podziel na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sorbet gruszkowy
Z gruszek usuń pestki. Z cukru i wody przygotuj syrop, jeżeli używasz gruszek w zalewie, to syrop masz już gotowy. Syrop zagotuj i zalej nim gruszki....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś gotowany
Łososia pokrój w poprzek na paski o szerokości 3 cm. Marchewkę i pietruszkę na 1 cm plasterki, a koperek drobno posiekaj. Każdy kawałek ryby...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Okoń morski w pomidorach i oliwkach
Natkę pietruszki i czosnek posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z solą i łodyżkami z siekania pietruszki. Rybę oskrob z łusek, umyj, natrzyj solą i...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gofry z musem z brzoskwiń
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. W misce połącz ze sobą mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, żółtka jajek, masło oraz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka pieczona z farszem porowym
Kaczkę natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem i odstaw ją na 2 godz. w chłodne miejsce. Marchew, pietruszkę i pora oczyść, a następnie...