-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kiełbasa z różnokolorową papryką
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w półplasterki, a paprykę w paski. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś nadziewany oliwkami i porami
Z łososia usuń ostrym nożem skórę, a następnie pokrój go na 8 równych kawałków. Rybę oprósz solą oraz pieprzem i odstaw...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka z woka z pędami bambusa
Karkówkę pokrój w paski, zalej połową sosu sojowego i sosu chili, dodaj posiekany czosnek, imbir, wymieszaj i odstaw na godzinę w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka orientalna z imbirem, pędami bambusa i orzechami
Z miodu, sosu sojowego, sosu chilli, cynamonu, imbiru i pieprzu przygotuj marynatę. Polej nią kaczkę i dobrze nasmaruj rękoma. Odstaw ją na kilka godzin w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z kurczakiem, grapefruitem i pistacjami
Udka lub podudzia z kurczaka natrzyj solą oraz pieprzem i wstaw na 20 min do nagrzanego do 220°C piekarnika. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak z pieczarkami
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Kurczaka umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż go ok. 5-6 min z każdej strony, aż...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak duszony z warzywami
Kurczaka natrzyj solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Marchew pokrój w paski, kalafiora podziel na różyczki, a cukinię...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka grillowana barbecue
Mięso lekko rozbij i przypraw solą oraz pieprzem. Przygotuj marynatę do mięsa: posiekaną cebulę i czosnek połącz z koncentratem pomidorowym, miodem,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pizza z kiełbasą i kurkami
Przygotuj sos: cebulę drobno posiekaj. Połowę zeszklij na 2 łyżkach oliwy, dodaj pomidory i duś ok. 15 min. Dopraw do smaku połową ziół oraz solą i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Letni pstrąg grillowany z sałatką owocową
Pstrągi natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Listki bazylii podziel na 2 części (2/3 zostaw do ryby, a 1/3 do sałatki). Jedną cytrynę...