-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Parówki po kanadyjsku
Parówki obierz z folii, ponacinaj je wzdłuż na głębokość ok. 1 centymetra, jednak nie docinaj do samych końców (pozostaw po...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa porowa z białą kiełbasą
Kiełbasę włóż do wrzącego bulionu i sparz ją około 10 minut. Kiełbasę wyjmij z bulionu, ostudź, a następnie pokrój na 1 cm kawałki. Cebulę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z ananasem i żurawiną
Żurawinę namocz w 100 ml przegotowanej wody. Czosnek przekrój wraz z łupinami na pół, jabłko pokrój na ćwiartki. Kaczkę oprósz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak z piekarnika
Składniki marynaty wymieszaj razem. Natrzyj nią kurczaka i odstaw na 1h w chłodne miejsce. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza....
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab duszony z pieczarkami i cukinią
Schab przypraw solą oraz pieprzem i odstaw na 1 godz. w chłodne miejsce. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cukinię obierz i pokrój w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowane żeberka z czerwoną cebulą w winie
Cebulę i pomidora pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, ząbkiem czosnku, oregano, tymiankiem i odstaw na 3-4 godziny w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Okoń australijski pieczony z oliwkami i cytryną
Rybę oczyść, przypraw solą i pieprzem. Do środka każdej ryby włóż przecięte na pół: 2 pomidorki koktajlowe, ząbek czosnku, oliwki i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka wieprzowa duszona w sosie barbecue
Łopatkę dopraw solą, czosnkiem, pieprzem, obłóż liściem laurowym, zielem angielskim i odstaw na godz. w chłodne miejsce. Mięso włóż do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Puchar lodowy
Lody śmietankowe - przepis podstawowy: 8 żółtek, 150 g cukru pudru, 500 ml mleka, 250 ml śmietany 36%. Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gęś pieczona z sosem żurawinowym
Gęś natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz majerankiem. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godz. Następnego dnia ułóż ją w naczyniu do zapiekania,...