-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bigos zimowy
Kapustę kiszoną zalej litrem wody, dodaj liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu 2 godz. Kapustę białą poszatkuj, zalej filtrem zimnej wody w oddzielnym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz zapiekany na warzywach z ziołami i oliwą
Filety przypraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godz. w chłodne miejsce. Pomidory pokrój na połówki. Obierz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz w sosie z krewetkami i ostrą papryką
Natkę pietruszki, czosnek i cebulę drobno posiekaj. Marchewkę pokrój w półplasterki, a pomidory na połówki. Filety z dorsza podziel...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorada faszerowana szpinakiem z sałatką pomidorową z awokado
Na patelnię wlej łyżkę oliwy, dodaj drobno posiekany czosnek i liście szpinaku. Dopraw solą i pieprzem. Duś kilka minut na wolnym ogniu. Ostudź. Grzbiet...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cygara z mięsa mielonego i ciasta francuskiego
Na patelni rozgrzej połowę oliwy i przesmaż do zeszklenia posiekaną cebulę i czosnek. Następnie jej zawartość odstaw do wystudzenia. Mielone mięso...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chrupiący kurczak prosto z pieca
Umytego i osuszonego kurczaka natrzyj solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut. W rozgrzanym do 180°C piekarniku piecz kurczaka...
-
6 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka duszona z pieczarkami
Łopatkę pokrój w plastry, oprósz solą oraz pieprzem i smaż na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety zdejmij z ognia. Cebulę...