-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krucha łopatka w aromacie miodowo-jabłkowym
Ząbki czosnku pokrój na ćwiartki i zamroź w zamrażalniku. Łopatkę natrzyj solą oraz pieprzem, a następnie naszpikuj zmrożonym czosnkiem i obwiąż...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab zapiekany z sosem z porów
Kotlety ze schabu oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Pory pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej masło i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg pieczony z sosem ziołowym
Pstrągi przypraw od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Cytrynę przekrój na pół. Jedną połówkę pokrój na plasterki, a z...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i pistacjami
Żurawinę namocz w kilku łyżkach wody i odstaw na 1 godz. Czosnek i pistacje posiekaj. Piersi kurczaka natnij wzdłuż, by powstała głęboka kieszonka na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki z karkówki panierowane z pestkami słonecznika
Kotlety z karkówki rozbij lekko tłuczkiem. Z soli, pieprzu, czosnku i tymianku przygotuj mieszankę, którą dokładnie nasmaruj mięso. Bułkę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś z pesto w cieście francuskim
Przygotuj pesto: uprażone na suchej patelni płatki migdałowe zmiksuj (lub rozetrzyj w moździerzu) wraz z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polędwiczka wieprzowa z jabłkowym chutney’em
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj jabłka, rodzynki, ocet, cukier i cynamon. Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu przez ok. 20 min. Dopraw do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab otulony szynką szwarcwaldzką z pomidorkami
Plasterki mięsa przykryj folią i rozbij delikatnie tłuczkiem. Kotleciki dopraw solą, pieprzem i obtocz delikatnie w mące. Na każdym z nich połóż 1...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka faszerowana po polsku
Kaczkę natrzyj z zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem, a od wewnątrz majerankiem i czosnkiem. Odstaw na 1-2 godz. w chłodne miejsce. Wątróbkę...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka pieczona faszerowana na sposób grecki
Kaczkę natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz solą oraz pieprzem i odstaw na 1-2 godz. w chłodne miejsce. Ugotuj ryż al dente (ok. 15 min). Przelej go zimną...