-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Panna cotta al caffé KAWOWA PANNA COTTA
Czekoladę rozpuść z mlekiem. Żelatynę rozpuść w zimnej kawie i odstaw aż nasiąknie. W kielichu Hoffen Chef Express umieść śmietankę i cukier. Ustaw...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Anatra all’arancia KACZKA W POMARAŃCZACH
Kaczkę piecz 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Przygotuj polentę. W wysokim garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oliwy. Gdy...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Halibut e spaghetti di verdure HALIBUT Z WARZYWNYM SPAGHETTI
Marchew i cukinię obierz, pokrój na długie cienkie plastry, a następnie na wąskie paski przypominające makaron. Sparz we wrzątku przez 30 sekund i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pere al vino rosso GRUSZKI W CZERWONYM WINIE
Gruszki włóż do garnka, dodaj skórkę z pomarańczy i wyciśnięty z niej sok oraz pozostałe składniki (poza lodami). Gotuj około 20 minut, w...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gnocchi con ragù di coniglio GNOCCHI Z SOSEM Z KRÓLIKA
Kawałki królika przypraw solą, pieprzem i obtocz w mące. Obsmaż z każdej strony na oliwie i przełóż do garnka. Na tej samej patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orata all’acqua pazza DORADA Z „SZALONEJ” WODY
Dorady oprósz solą i pieprzem. Na dno metalowej brytfanki wlej oliwę, dodaj czosnek oraz oliwki i postaw na ogień. Gdy tylko czosnek zacznie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Salame di cioccolato CZEKOLADOWE SALAMI
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. W kielichu Hoffen Chef Express zamontuj mieszadło i umieść masło, cukier i rum. Włącz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Vitello tonnato CIELĘCINA Z KREMEM Z TUŃCZYKA
Mięso przełóż do torebki foliowej, wlej wino, dodaj liście laurowe i ząbek czosnku. Zamknij szczelnie i odstaw do lodówki na minimum 5...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pizza bianca ai frutti di mare BIAŁA PIZZA Z OWOCAMI MORZA
Drożdże rozpuść w 270 ml letniej wody. Dodaj 25 ml oliwy, sól, mąkę i zagnieć ciasto. Wyrabiaj je, aż będzie gładkie i jednolite. Ciasto przykryj...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zraziki naprędce
Mięso pokrój w kostkę wielkości orzecha włoskiego. Kawałki rozbij tłuczkiem z obu stron na bardzo cienkie płaty (nie szkodzi, jeśli niektóre...