-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Indycze piersi a la vitello tonnato, limonkowe carpaccio z buraków
Buraki ugotuj w całości. Mięso mocno podsmaż na maśle. Dopraw pieprzem i solą i zalej białym winem. Dodaj obrane ząbki czosnku i duś przez ok...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa cebulowa zapiekana z grzankami z camemberta
Wywar zagotuj Czosnek obierz i drobno posiekaj, następnie dodaj do wywaru. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jabłko pieczone z serem Brie i orzechami włoskimi w cynamonie i czarnym pieprzu
Z jabłek odetnij górną część z ogonkiem, tak by powstała pokrywka. Za pomocą łyżki wydrąż środek jabłka, uważając, by nie uszkodzić jego ścianek....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Surówka z białej rzodkwi i kalafiora
Rzodkiew obierz, zetrzyj na grubych oczkach tarki. Kalafior bardzo drobno posiekaj. Warzywa wymieszaj z jogurtem i majonezem, dopraw do smaku sokiem z...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Słodkie śniadanie
Z keksa odkrój 4 kawałki grubości kromek chleba. Posmaruj je Nutellą. Na dwie połóż czereśnie, złóż jak kanapki, lekko przyciśnij i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jabłka pieczone z toffi
Jabłka umyj, osusz i odetnij im czubki. Wydrąż środki, uważając, żeby ścianki pozostały grube. Skórkę natnij lekko dookoła. Bakalie posiekaj i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Boczniaki w azjatyckim stylu
Boczniaki pokrój w około 1 cm paski. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i na dużym ogniu usmaż grzyby na złoto. Pod koniec smażenia wlej sos sojowy,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filet z morszczuka w szynce parmeńskiej
Filety z morszczuka zawiń w plastry szynki. Na patelni rozgrzej masło klarowane i usmaż na nim rybę. W trakcie smażenia polewaj wierzch...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bisque z homara
Warzywa (oprócz pora) umyj i pokrój w plastry. Zalej je 2 litrami wody i zagotuj. Na patelni rozgrzej masło i ułóż na nim homary...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa grzybowa na maśle
Namoczone grzyby odcedź, 500 ml wody zachowaj. Grzyby pokrój w paski. Do garnka wlej 1 l zimnej wody, dodaj grzyby, liście laurowe, ziele...