-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ROLADKI Z PAPIERU RYŻOWEGO Z TOFU I ŁOSOSIEM
Łososia i tofu dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z limonki i sosem Teriyaki. Wymieszaj i odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej olej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
BUN BO NAM BO
Makaron zalej letnią wodą i odstaw na 1,5 godz. Wymieszaj imbir, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczkę sosu rybnego, sos Sriracha,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
RYŻ SMAŻONY Z CIELĘCINĄ I ZIOŁAMI
Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
MORSZCZUK SMAŻONY PO SECZUAŃSKU
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw sokiem z limonki, pieprzem i solą. Z mąki kokosowej, jajek, mleczka kokosowego, połowy imbiru, sosu...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KREWETKI W STYLU CHIŃSKIM Z ZIELONYMI WARZYWAMI I SEZAMEM
Rozmrożonym krewetkom usuń ogonki. Z soku z limonek, ćwierci imbiru, 2 ząbków czosnku, 1 łyżki sosu ostrygowego, połowy oleju sezamowego, cukru i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KACZKA PO PEKIŃSKU Z PLACKAMI
Przygotuj kaczkę: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu od wewnętrznej strony przy udach. Do środka włóż mandarynki wymieszane z...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
MAKARON CHOWMEIN Z MIELONĄ WOŁOWINĄ
Makaron wrzuć do wrzącej osolonej wody, zamieszaj i gotuj 3 min. Następnie odcedź, przelej zimną wodą i przełóż do miski. W woku rozgrzej olej...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
RAITA Z OGÓRKIEM, MIĘTĄ I KOLENDRĄ
Jogurt przełóż do miski. Dodaj ogórki, czosnek, sól i sok z limonki. Wymieszaj. Następnie dodaj miętę i kolendrę, delikatnie wymieszaj....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
MANGO LASSI
Mango przełóż do blendera, dodaj lód w kostkach i jogurt. Dopraw miodem, cukrem trzcinowym i kardamonem. Miksuj przez 3 min.
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
DAL Z SOCZEWICY
Soczewicę zalej zimną wodą, odstaw na 10 min, a następnie wypłucz przez 5 minut pod bieżącą wodą. Imbir, cebulę, czosnek i marchew podsmaż na rozgrzanym...