-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orzeźwiająca sałatka z melonem ( 4 porcje)
Rukolę włóż do salaterki. Ogórka pokrój w kostkę. Obranego melona pokrój na mniejsze kawałki (możesz wydrążyć jego kawałki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Serowa tarta z gruszkami (4 porcje)
Twaróg wymieszaj z serkiem naturalnym, jajem, mąką ziemniaczaną, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Z ciasta francuskiego wykrój okrąg....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Affogato
Cukier roztop na patelni i jak tylko zbrązowieje dodaj orzechy. Wymieszaj i wyłóż na brązowy papier do ostygnięcia. Namocz żelatynę w 50 ml...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orientalna sałatka z granatem (4 porcje)
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie, ostudź. Z pomarańczy wyciśnij sok, namocz w nim rodzynki przez około 30 minut. Na półmisek wyłóż kaszę, na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czerwone „leczo” z batatami
Pieczarki pokrój na ćwiartki, obsmaż na złoto, odstaw. W tym samym rondlu na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tuńczyk w sezamie
Steki posmaruj z obu stron musztardą i obtocz w sezamie, dociskając panierkę dłonią. Rybę obsmaż bardzo krótko z obu stron na oliwie, a następnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kanapka z mięsem
Oba rodzaje mięsa podgrzej w piekarniku zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Następnie wyjmij z folii i podziel na kawałki. Do miski...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta alla Norma
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami z opakowania. Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry bakłażana. Po usmażeniu odkładaj je na papierowy ręcznik,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pulpety z Mammoli
Do miski włóż mięso, jajko, ser Pecorino, chleb, bułkę tartą, czosnek, paprykę i natkę pietruszki. Przypraw solą i wyrabiaj przez kilka minut jak...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Focaccia
Kulki ciasta rozciągnij na blacie na placki o średnicy 20 cm. Posmaruj je oliwą i ponakłuwaj widelcem na całej powierzchni. Następnie zawiń w folię i...