-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KOCIOŁEK SINIGANG Z OŚMIORNICY, KREWETEK I RYBY
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż ośmiornicę, dodaj kardamon, sos Sriracha i liście laurowe. Gotuj ok. 10 min, po czym dodaj imbir, pokrojonego...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KURCZAK ADOBO Z RYŻEM
Mięso dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do miski. Dodaj sos sojowy, sól himalajską, kurkumę, cukier, ocet ryżowy,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
TAJSKIE CURRY PANANG Z KURCZAKA
Bakłażana zalej wodą z solą, odstaw na 30 min. Odcedź, osusz na papierowym ręczniku i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
PAD THAI Z KREWETKAMI I TOFU
Namoczony makaron odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki. Krewetki przekrój na pół, usuwając ogonki. Tofu usmaż z każdej strony na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
SAŁATKA Z ANTRYKOTU Z KOLENDRĄ
Steki zamarynuj w sosie sojowym z dodatkiem pieprzu i połowy imbiru. Odstaw na 40 min w chłodne miejsce, po czym smaż na patelni grillowej, po 7 min z...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ZUPA Z RYBNYMI KULKAMI I MAKARONEM
Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj włoszczyznę i 1 filet, a także 2 rozgniecione nożem i przekrojone na pół łodygi trawy cytrynowej, obierki imbiru i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ZUPA KOKOSOWA Z KREWETKAMI
W dużym garnku zagotuj 1 l wody. Wrzuć do niej włoszczyznę, trawę cytrynową i imbir, gotuj na małym ogniu ok. 30 min. Dodaj pastę Tom Kha i mleczko...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
MARYNOWANA WOŁOWINA BULGOGI
Wymieszaj imbir, sos sojowy, miód, cukier trzcinowy, dymkę, czosnek i olej sezamowy. Ziarna sezamu upraż na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
BIBIMBAP Z MAŁŻAMI PODWĘDZANYMI I ŁOSOSIEM
Filet z łososia zamarynuj w sosie Teriyaki wymieszanym z pokruszonymi nori i solą. Odstaw na 30 min. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, trzymając się...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KAPUSTA KIMCHI NA OSTRO Z IMBIREM
Kapustę przekrój wzdłuż na cztery części i pokrój na mniejsze kawałki. Zalej zimną wodą z dodatkiem soli i odstaw na 2 godz. Co 15 minut...