-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z pomidorów z pieczonym śledziem (4 porcje)
Papier do pieczenia podziel na kawałki 20x20 cm. Na każdym połóż po jednej rybie. Cytrynę sparz. Zetrzyj na śledzie skórkę z cytryny,...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Policzki wołowe na pieczonych jabłkach i burakach z ziołami
Buraki obierz i przekrój na osiem części. Posmaruj je masłem, polej miodem, posyp solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Perliczka nadziewana warzywami i śliwkami ( 4 porcje)
Śliwki zalej wrzątkiem i odstaw. Cebulę obierz i pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj z odsączonymi śliwkami. Mieszaniną nadziej perliczkę. Obierz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka jagnięca pieczona z ziołami (4 porcje)
Łopatkę połóż na folii aluminiowej. Piecz zgodnie z informacją podaną na opakowaniu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej zimną wodą...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z jabłkami z czerwoną kapustą (4 porcje)
Poszatkuj czerwoną kapustę, posiekaj czosnek, cytrynę pokrój w plastry. Kapustę i czosnek włóż do brytfanny, zalej 500 ml wody, następnie...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jeleń duszony w soku jabłkowym (4 porcje)
Na dużej patelni rozgrzej 2/3 masła. Dodaj mięso i smaż je, aż będzie rumiane z każdej strony. Warzywa pokrój na kawałki odpowiadające wielkością...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz z dzika z borowikami (4 porcje)
Mięso i borowiki umieść w garnku, przykryj pokrywką i gotuj, aż grzyby się rozmrożą. Cebulę pokrój w dużą kostkę, czosnek w cienkie plasterki,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Golonka w miodzie z kaszą bulgur (4 porcje)
Golonki upiecz zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Do Hoffen Chef Express wlej miód i 100 ml wody. Dodaj czosnek i miksuj przez...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki z pomidorami i serem Kaszëbsczi (4 porcje)
Zagotuj 2 litry bulionu. Pomidory natnij na czubku na krzyż i polej wrzątkiem. Po minucie przelej je zimną wodą i obierz ze skórki....
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Biała kiełbasa pieczona z kiszoną kapustą
Kapustę kiszoną posiekaj i umieść w naczyniu żaroodpornym (jeśli jest za słona, wypłucz ją pod bieżącą wodą). Musztardę wymieszaj z bulionem (lub wodą),...