-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Insalata di tacchino SAŁATKA Z INDYKA
Mięso przypraw solą i pieprzem. Smaż je na oliwie po minucie z każdej strony, aż się zarumieni. Następnie wstaw je na 15 minut do piekarnika rozgrzanego...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Involtini di carne ROLADKI MIĘSNE
Mięso posmaruj oliwą i obsmaż po 3-4 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Następnie ponownie przewróć na pierwszą stronę, zmniejsz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rotolo di polenta ROLADA Z POLENTY
Farsz: Cebulę pokrój na mniejsze cząstki i umieść razem z czosnkiem w kielichu Hoffen Express. Ustaw obroty na 5 i czas na 15 sekund. START...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto al pollo RISOTTO Z KURCZAKIEM
Z kurczaka wytnij piersi. Resztę podziel na mniejsze części i włóż do garnka razem z obraną marchewką i połową selera naciowego. Zalej ok. 1,5 l...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Raviolo con carne RAVIOLO Z MIĘSEM
Mięso umieść w kielichu Hoffen Express, dodaj masło. Ustaw temperaturę na 120°C, obroty wsteczne, prędkość 1, czas 45 minut. Po 5 minutach dodaj wino...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Peperoni ripieni NADZIEWANE PAPRYKI
Paprykom odetnij „przykrywki”, usuń gniazda nasienne. W garnku na oliwie podsmaż czosnek, po chwili dodaj mięso i pancettę. Przypraw solą i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mele ripiene NADZIEWANE JABŁKA
W jabłkach wydrąż otwory wielkości orzecha włoskiego. Wycięte części oczyść z pestek i włóż je do rondelka. Dodaj cukier wanilinowy, orzechy, sok z...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tonno in crosta di pinoli TUŃCZYK W PANIERCE Z ORZECHÓW PINII
Orzeszki i natkę pietruszki zmiksuj w blenderze na drobny zielony proszek. Tuńczyka przypraw solą i pieprzem i obtocz dokładnie w zielonej panierce....
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spaghetti al pesto di rucola SPAGHETTI Z PESTO Z RUKOLI
Makaron wrzuć na gotującą, osoloną wodę i gotuj przez 9 minut. Rukolę, bazylię, parmezan, orzechy pinii, czosnek i oliwę umieść w kielichu Hoffen...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Crema all’arancia KREM POMARAŃCZOWY
Sok z pomarańczy podgrzej do temperatury 80°C. Dodaj skórkę z pomarańczy. Żółtka zmiksuj na gładką masę z połową cukru i skrobią...