-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szczupak w śmietanie z ziemniakami po francusku
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie i odstaw do wystygnięcia. Następnie przeciśnij przez praskę lub zetrzyj na tarce. Rybę podziel na mniejsze...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Śledzie smażone faszerowane
Cebulę wymieszaj z natką pietruszki, masłem, 1 jajkiem, 1 łyżką bułki tartej, solą i pieprzem. Śledzie przypraw solą i pieprzem, po czym nadziej powstałym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab nadziewany kapustą
Mięso natrzyj solą, pieprzem, połową majeranku i ząbkiem czosnku. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Kapustę przelej wrzątkiem na sitku, dodaj...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sandacz złocisty
Filety opłucz, wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem, a następnie przypraw solą i pieprzem. Bułkę tartą przesiej przez sito, jajka ubij dobrze, aż się...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polędwiczka wieprzowa
Polędwiczki przekrój na pół, przypraw rozmarynem, solą oraz pieprzem i oprósz mąką. Obsmaż je zewszystkich stron na maśle klarowanym,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona perliczka
Perliczkę ponakłuwaj wąskim nożem, w otwory powkładaj kawałki boczku. Natrzyj ją solą i umieść w brytfance. Piecz przez 1 godzinę, smarując co chwilę...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak z wiśniami po wiedeńsku
Kurczaka przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką i spanieruj w jajku i bułce tartej. Podsmaż chwilę na patelni, aby skórka się zarumieniła, po...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety wieprzowe z sosem cebulowym
Kotlety rozbij dobrze tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem, a następnie panieruj w jajku i tartej bułce. Smaż na złoty kolor na maśle lub smalcu. Po...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka po staropolsku
Gruszki pokrój w kostkę i wymieszaj z wiśniami. Jeśli są zbyt słodkie, można je skropić sokiem z cytryny. Kaczkę natrzyj przyprawami i...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grochówka
Mięso zalej wrzącą wodą na 2 minuty, aby się sparzyło. Następnie włóż je do garnka razem z grochem oraz włoszczyzną i zalej taką ilością wody, żeby...