-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
MANGO LASSI
Mango przełóż do blendera, dodaj lód w kostkach i jogurt. Dopraw miodem, cukrem trzcinowym i kardamonem. Miksuj przez 3 min.
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Yorkshire pudding z sosem z sera camembert oraz sera rycerskiego
Kalafior Obierz kalafiora z łodyg, a następnie podziel go na mniejsze różyczki. Kłąb kalafiora obierz i pokrój w niedużą kostkę. Na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina duszona z czerwonym winem z nutką czekoladową
Selera i marchew oczyść i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. W rondlu rozgrzej oliwę i obsmaż na niej wołowinę z wszystkich stron na rumiano....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filet z kurczaka po parmeńsku
Posiekaj kilka ząbków czosnku i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj passatę i pół szklanki białego wina. Połowę czerwonej cebuli obierz, a...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z krewetek i owoców
Udana kompozycja popularnych w Azji składników: krewetek, papai, owoców cytrusowych oraz sosu rybnego. Zaskakuje ilością...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Udziec jagnięcy z rozmarynem w stylu greckim
Mięso osusz przy pomocy ręcznika papierowego. Oliwę, sok z cytryny, oregano, rozmaryn, czosnek, sól i pieprz wymieszaj. Marynatą zalej mięso....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka pieczona z cukinią i oliwkami
Czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli, wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Kotlety rozbij lekko tłuczkiem, najlepiej przez...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sajgonki z kurczakiem i kolendrą
Pierś kurczaka przekrój wzdłuż na pół i przełóż do miski. Dodaj pastę curry, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszaj. Smaż na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka ze szparagów
Jajka gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Opłucz je pod zimną wodą, ostudź i obierz. Zimne jajka pokrój w drobną kostkę. Szparagi umieść w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bacalhau à bràs, czyli dorsz z ziemniakami i jajkiem
Dorsza rozerwij rękoma na małe kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie słupki, a cebulę w drobną kostkę. Usmaż ziemniaki...