-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Policzki wołowe z zapiekanką ziemniaczaną
Policzki podgrzej w piekarniku, korzystając ze wskazówek podanych na opakowaniu. Ziemniaki podgotuj w wodzie przez około 5 minut. Odcedź w sitku i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki po florencku
W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, czosnek, marchewkę, seler oraz liście laurowe. Dodaj pietruszkę, a następnie flaki, chwilę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciabatta z bavette, Mozzarellą i cukinią
Plasterki cukinii zalej oliwą z czosnkiem i pietruszką, dopraw solą i pieprzem. Stek dopraw solą i pieprzem, po czym usmaż na mocno rozgrzanej patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Piada z Mortadellą i serem
Na dobrze rozgrzanej patelni ułóż piadę. Po minucie rozłóż na niej ser, a kiedy zacznie się topić - Mortadellę. Piadę złóż na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z brzoskwiń i szynki parmeńskiej
Brzoskwinie ułóż na blaszce do pieczenia gniazdem nasiennym do góry. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20 min, aż owoce się...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z brzoskwiń i szynki parmeńskiej
Brzoskwinie ułóż na blaszce do pieczenia gniazdem nasiennym do góry. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20 min, aż owoce się...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Carpaccio tonnato
Carpaccio rozłóż na dużym talerzu. Tuńczyka, żółtka, kapary (kilka pozostaw do dekoracji), oraz anchois umieść w misce. Dodaj majonez,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Aromatyczna babka dyniowa
W misce połącz „mokre” składniki: puree z dyni, olej, jaja i cukier - wymieszaj. Dodaj „suche”: mąkę, proszek do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś zapiekany w cieście francuskim
Na patelni, na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj szpinak i duś, aż będzie miękki, a nadmiar płynu odparuje. Ostudź. Szpinak połącz z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Indyk z maślaną nutą
Masło połącz z posiekaną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skórką z cytryny i szczyptą soli. Masłem natrzyj mięso wkładając...