-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Antrykot w sosie Roquefort
Tłustą część antrykotów ponacinaj pionowo 30 min przed przyrządzeniem. Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj ze śmietaną. Na patelni roztop masło i na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka w piwie
Mięso posmaruj musztardą i umieść w dużej misie. Dodaj liść laurowy, pietruszkę, goździk, czosnek, cebulę i marchew. Następnie posyp tymiankiem, drobną...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jagnięcina duszona w musztardzie
W dużym garnku rozpuść połowę masła i podsmaż na nim na złoty kolor mięso. Dopraw je solą oraz pieprzem i odłóż na talerz. W tym samym garnku, na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek bavette w sosie myśliwskim
Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła i podsmaż na niej przez 1-2 min szalotki oraz pieczarki (aż lekko się zezłocą). Wlej wino, dodaj koncentrat...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Suflet pomarańczowy 4 porcje
Naczynka wysmaruj masłem, ścianki obsyp cukrem. W garnuszku rozgrzej masło, dodaj mąkę, rozmieszaj. Wlej mleko, dokładnie wymieszaj trzepaczką i gotuj, aż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka grapefruitowa z buraczkami
Buraki owiń folią aluminiową, piecz do miękkości w temp. 200 ̊C (ok. 30 minut). Obierz, pokrój w cienkie plasterki. Grapefruity obierz ze...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Faszerowana dynia piżmowa
Dynię przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij nasiona. Dynię wydrąż, aby zyskać miejsce do nałożenia nadzienia. Wydrążony miąższ pokrój w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie Teriyaki
Steki z tuńczyka wymieszaj z sezamem, solą i pieprzem. Smaż na oleju kokosowym, na rozgrzanej patelni wyłożonej papierem pergaminowym, po 3 min z każdej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polędwiczki z kurczaka w sosie Tikka Masala z pomidorkami i kolendrą
Polędwiczki z kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż na patelni grillowej po 2 min z każdej strony. Odłóż w ciepłe miejsce.W woku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż basmati z kurczakiem i bakaliami
Ryż basmati ugotuj w lekko osolonej wodzie na sypko, przełóż do miski. Mięso wymieszaj z pastą Tom Yum i dopraw solą morską. Następnie obsmaż je na...