-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flądra zapiekana w porach
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmaż na niej pokrojonego pora oraz cebulę. Posyp pokruszoną kostką bulionową i duś pod przykryciem 10-12...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Okoń z sosem z szalotek
Sól wymieszaj z cytryną i białkami jaj. Część wysyp na dno brytfanny, umieść na niej umyte i osuszone ryby, zasyp resztą soli. Wstaw na 17-20 min...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Królik w musztardzie
Kawałki królika natrzyj solą oraz pieprzem i posmaruj musztardą wymieszaną ze śmietaną. Umieść je w brytfannie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Potrawka z wątróbki
Na dużej patelni rozgrzej olej i 30 g masła. Dodaj wątróbki i smaż je przez 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem, a następnie polej koniakiem i podpal....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Perliczka z cytrusami i miodem
Ziemniaki przekrój wzdłuż, ponacinaj na wierzchu w kratkę, przełóż do brytfanny i posmaruj oliwą. Z pomarańczy zetrzyj skórkę, a...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ossobuco z konfiturą z czerwonej cebuli
Ossobuco podgrzej w piekarniku zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę. Duś przez 10 min na małym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Policzki wołowe z gratin dauphinois
Policzki wołowe podgrzej zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Żaroodporne naczynie natrzyj ząbkiem czosnku i wysmaruj masłem. Na dnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka wołowa z pomidorami
Na dużej patelni umieść pomidory i cebulę. Na nich połóż kawałki mięsa, dopraw solą, pieprzem, skrop oliwą i dodaj posiekane zioła (część...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Fondue mięsne
Do rondelka wlej olej i rozgrzej go, a następnie ostrożnie przelej do garnka do fondue. Z podanych składników przygotuj 3 sosy. Przy rozgrzanym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina po burgundzku
Mięso wymieszaj z marchwią, cebulą i czosnkiem, zalej winem i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia mięso i dodatki odsącz, wino zachowaj. W...