-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z gruszkami i orzechami
W garnku rozpuść około 30 g masła i zeszklij na nim cebulę. Dodaj ryż i smaż przez 2 min, po czym podlej winem i poczekaj, aż odparuje. Wlej część...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina po burgundzku
Mięso wymieszaj z marchwią, cebulą i czosnkiem, zalej winem i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia mięso i dodatki odsącz, wino zachowaj. W...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki z dorady z krewetkami
Dorady umyj i osusz. Przy pomocy długiego i ostrego noża wytnij filety, tnąc wzdłuż kręgosłupa, od ogona do głowy. Filety przypraw solą i pieprzem....
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek po portugalsku
Pokrojony czosnek rozłóż na stekach. Rozgrzej na patelni nieco margaryny i smaż steki z obu stron po 3-5 minut na średnim lub dużym ogniu. Dopraw...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sandwich z pieczonymi buraczkami, kozim serem i szpinakiem
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Buraki zawiń w folię aluminiową, zapiekaj 40-45 minut do miękkości. Odłóż aby przestygły, obierz ze skórki....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Potrawka z jelenia z powidłami
W garnku zagotuj bulion. Dodaj 35 ml octu, żeby lekko go zakwasić, a następnie mięso. Gotuj 1,5-2 godz. W międzyczasie, w oddzielnym garnku podgrzej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg z pierożkami
Filety posól, przesmaż na 1 łyżce masła i przełóż na talerz. Na tłuszczu po smażeniu ryby podsmaż pietruszkę, seler i marchew. Zalej winem i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ŁOPATKA JAGNIĘCA Z BIRYANI Z BAKALIAMI
Łopatkę upiecz w piekarniku zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Rozpuść w garnku połowę masła. Dodaj anyż i cynamon, a następnie ryż i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z pomidorów z pieczonym śledziem (4 porcje)
Papier do pieczenia podziel na kawałki 20x20 cm. Na każdym połóż po jednej rybie. Cytrynę sparz. Zetrzyj na śledzie skórkę z cytryny,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kofty z sałatką grecką
Kofty skrop oliwą i umieść na rozgrzanej patelni grillowej. Smaż po 2 min z każdej strony, po czym przykryj patelnię pokrywką i smaż jeszcze kilka minut....